Pierwszy polski gameplay gry ,,Kajko i Kokosz: Na plasterki” [VIDEO]

Gameplay z produkcji Kajko i Kokosz: Na plasterki w wersji pre-alpha trafił na YouTube’a. Znamy wstępne założenia mechaniki, listę wspieranych platform i datę premiery.

Witajcie dzielni woje. Przedstawiamy Wam pierwszą odsłonę pre-alpha gry Kajko i Kokosz ⚔️ Na Plasterki. Kajko i Kokosz ⚔️ Na Plasterki będzie grą RPG typu hack’n’slash, gdzie szczególny nacisk położony będzie na fabułę, którą tworzy dla nas sam Maciek Kur – autor nowych przygód Kajka i Kokosza, a także scenarzysta serialu na platformie Netflix.
Premiera gry planowana jest na 2023 rok.

Produkcja będzie dostępna na platformy Steam, PS4/5 oraz Xbox w systemie Multiplayer co-op do 4 osób, jak i Singleplayer.
Zasady gry oparte zostały o papierowy system RPG, jakim jest Earthdawn. Postacie graczy opisywane są klasycznymi atrybutami, a podejmowane przez nich akcje realizowane poprzez rzuty kośćmi (widoczne na ekranie).
Gracz będzie mógł wcielić się w postać Kokosza, Kajka, Mirmiła, Woja Wita, Łamignata, bądź Jagi wybierając przy tym jedną z piętnastu dostępnych dyscyplin między innymi: Wojownik, Czarodziej, Łucznik czy Trubadur. Rozwój postaci nie będzie ograniczony pojedynczą ścieżką, a wykorzystując specjalny Talent – Wszechstronność gracz będzie mógł łączyć przykładowo Wojownika z mocami Czarodzieja.
Oprócz rozwiązywania zabawnych przygód utrzymanych w konwencji Janusza Christy gracz będzie stawiał czoła wielu wrogom takim jak: Zbójcerze czy Borostwory. Zaawansowany system walki będzie wymagał od gracza dokonywania taktycznych wyborów, aby sprostać nawałnicy mieczy wroga. Agresywna postawa, Akrobatyczna Obrona czy Wielki Skok będą uruchamiane naprzemiennie w zależności od sytuacji na polu bitwy, a to jedynie kilka z dostępnych w grze Talentów! Każdy Twój ruch może być wspomagany poprzez dodatkowe kości, wykorzystując punkty Karmy.
Zapraszamy do śledzenia kanałów informacyjnych producenta gry na:

Discord:
Patronite:

Więcej o grze w linku: umowa Fundacji Kreska: Powstanie gra na konsole PlayStation 5 i Xbox z kultowymi bohaterami komiksu “Kajko i Kokosz”,

Inf. prasowe Producenta

red. Fundacja Kreska