“Kajko i Kokosz: Kolorowanka” – ujawniono datę premiery na Nintendo Switch!

RedDeer.Games prezentuje kolorowankę, zanurzoną w magicznym, słowiańskim świecie znanym z komiksów “Kajko i Kokosz”!  Kajko i Kokosz to bohaterowie z kultowego komiksu, znanego i uwielbianego przez wiele pokoleń Polaków. Ostatnio pojawili się też w serialu na platformie streamingowej Netflix.Kolorowanka na Nintendo Switch to pierwszy produkt stworzony dzięki podpisanej w maju 2021 roku umowie licencyjnej między RedDeerGames, a naszą Fundacją “Kreska” im. Janusza Christy

NOWE POKOLENIE FANÓW
Dlaczego kolorowanka? Po analizie rynku RedDeer.Games w pierwszej kolejności postawiło na produkt familijny skierowany dla dzieci. Głównym celem jest przybliżenie postaci i świata stworzonego przez Janusza Christę młodszym odbiorcom oraz globalnej publiczności. Firma wierzy, że kolorowanka zachęci do sięgnięcia po komiksy lub serial na Netflix, którego trailer na jej profilu @KaykoKokosh został obejrzany już 250 tys. razy.

TRAILER “KAJKO I KOKOSZ – KOLORWANKA”

CZAS ROZPOCZĄĆ WYJĄTKOWĄ PRZYGODĘ
Kajko i Kokosz – Kolorowanka wprowadzi Cię w unikalny świat, oparty na twórczości Janusza Christy – jednego z najbardziej znanych twórców komiksu w Polsce. Za scenariusz odpowiada Magdalena Kucenty, pisarka fantasy odpowiedzialna m.in. za fabułę “Gwinta” czy nowej gry Starward Industries opartej na książce Stanisława Lema – “Niezwyciężony” (“The Invincible”).

Zanurzysz się w barwne, słowiańskie fantasy gdzie poznasz prowadzoną humorem opowieść o dwóch wojownikach, którzy robią wszystko, co w ich mocy, aby obronić swój ukochany zamek Mirmiłowo.

POZNAJ BOHATERÓW
Kajko to wojownik sprytny, zaradny i sympatyczny, podczas gdy Kokosz jest silnym i pewnym siebie, wiecznie głodnym jegomościem. Obaj służą kasztelanowi i jego żonie – Mirmiłowi i Lubawie – dbającym o ogólny porządek w Mirmiłowie.

SŁOWIAŃSKE PRZEBIEGŁOŚĆ I SPRYT
W tym pięknym, ale rzadko cichym miejscu podstępne ataki Zbójcerzy są tak powszechne, że nasi bohaterowie zmuszeni są nieustannie wymyślać nowe taktyki ratowania zamku. I robią to w najzabawniejszy i najbardziej przewrotny sposób: od absurdalnych dysput dyplomatycznych, przez zmianę godzin otwarcia zamku, po walkę z wszechogarniającym duchem lenistwa.

PRZEDE WSZYSTKIM – DOBRA ZABAWA!
Dodatkowe dziesięć historii przedstawia życie codzienne w zamku i jego okolicach, z żyjącymi tam uroczymi i magicznymi stworzeniamiDzięki zabawnym rysunkom i opowieściom “Kajko i Kokosz – Kolorowanka” powinna zadowolić czytelników w każdym wieku i wywindować ich nastrój!

GŁÓWNE CECHY:
— Unikalna estetyka
— Kilkadziesiąt rysunków do wypełnienia
— Wyjątkowa zabawa dla dzieci i perfekcyjny sposób by zaznajomić je z kultowym komiksem
— Najlepszy sposób na pobudzenie kreatywnosci dzieci!

RedDeerGames ogłosiło, że premiera tytułu na konsole Nintendo Switch odbędzie się 16 września, czyli w najbliższy piątek. Dostępna będzie w dystrybucji cyfrowej – na platformie Nintedo eShop.

O REDDEER.GAMES
RedDeer.games to firma o globalnym zasięgu, zajmująca się grami, koncentrująca się głównie na opracowywaniu i publikowaniu gier premium indie.

Naszym celem jest tworzenie unikalnych i prostych w odbiorze gier, charakterystycznych, dzięki oryginalnemu stylowi graficznemu. Natomiast nadrzędnym celem jest to by były CZYSTĄ ROZRYWKĄ!

W ostatnich latach wydaliśmy Cyber Protocol, Brawl Chess, Comic Coloring Book, Clumsy Rush, Art Sqool, Nirvana Pilot Yume, Under Leaves, Little Mouse’s Encyclopedia, Circa Infinity i AAA Clock.

O  FUNDACJI “KRESKA” IM. JANUSZA CHRISTY
Fundacja Janusza Christy “Kreska” została założona w sierpniu 2015 roku przez Paulinę Christę, wnuczkę artysty oraz przyjaciół, znawców i miłośników twórczości artysty.  Głównym celem Fundacji jest stworzenie multimedialnej Galerii Janusza Christy oraz ochrona i zachowanie oryginałów i pamiątek po Mistrzu Komiksu Polskiego.  Ponadto Fundacja zamierza promować sztukę komiksową, w szczególności komiks dziecięcy, organizując wystawy, imprezy tematyczne, warsztaty komiksowe oraz wydając okolicznościowe publikacje.

mat. prasowy: REDDEER.GAMES

1 Komentarz