AleKreska.pl z nową kolekcją na 50-lecie Kajka i Kokosza. Hitem magnesy, kawa i puzzle

W ostatnich miesiącach w sprzedaży pojawiło się sporo nowych produktów opartych na serii Kajko i Kokosz, ale nie tylko. Fani twórczości Janusza Christy mogą wybierać z kolekcji wyprodukowanej dla AleKreska.pl, w której znalazły się m.in. pocztówki, magnesy, przypinki, kawa, ramki pod tablice rejestracyjne czy kulowe puzzle Mistrza.

Pocztówki KAJKO I KOKOSZZ na 50-lecie serii ukazały się po raz pierwszy we wrześniu br. Premiera miała miejsce na Międzynarodowym Festiwalu Gier i Komiksów w Łodzi. Więcej informacji w linku

Przypinka i magnes Kajko i Kokosz 50 lat. Więcej informacji w linku

Ramki pod tablice rejestracyjne – zestaw. Więcej informacji w linku

Kawa Kajko i Kokosz 50 lat – 100 % Arabica. Więcej informacji w linku

PUZZLE PANORAMICZNE BITWA POD GRUNWALDEM 2022 (PREMIERA, I WYDANIE) – 1000 elementów. Więcej informacji w linku

W filmie ,,Christa” z 2010 r. tak opisuje BITWĘ autor dokumentu o Mistrzu polskiego komiksu Sławomir W. Malinowski:
„…to żartobliwa interpretacja Bitwy pod Grunwaldem, w której zamiast rycerzy Zakonu Krzyżackiego i wojsk Króla Jagiełły tudzież litewskich, biorą udział bohaterowie rodem z grodu kasztelana Mirmiła. Cała bitwa została sprowadzona do meczu koszykówki. Proszę spojrzeć! Oto Wielki Książe, tutaj Zawisza Czarny… Jeszcze nie dokończony bez kopii oraz Wielki Mistrz Zakonu Krzyżackiego.”

W sprzedaży pojawiły się ponownie kultowe SHANTY 1000 NOWA EDYCJA 20222 w atrakcyjnej szacie graficznej pudełka. Więcej informacji w linku

Tak Janusz Christa wspominał z humorem o Shantach:

„Kiedyś jedne nawet w „Teleexpressie” pokazali. To były „Shanty”. Napisał do telewizji jakiś facet oburzony: „takie świństwa i to ma być dla dzieci?” A tam była tylko jedna taka scena: stoi fregata pod żaglami w porcie i między dwoma masztami rozpięty jest hamak, a w nim… można się tylko domyślać co ta para robi. Widać tylko tyłek i nogi uniesione. Synek tego faceta pytał co to jest, a ten nie wiedział jak ma dziecku wytłumaczyć. Jak to co robią? Marynarzy.”

Mat. inf. Edu Art Media/AleKreska.pl

1 1 vote