II Urodziny Janusza Christy na Grodzisku.

Po raz drugi na sopockim grodzisku rodzina, przyjaciele oraz miłośnicy komiksów z serii Kajko i Kokosz świętowali urodziny Janusza Christy. W tym roku imprezie towarzyszyła wystawa „Na plasterki!!! – czyli Janusz Christa dla zaawansowanych”, na której można było zobaczyć pokaźną część zbiorów z archiwum Fundacji „Kreska”, w tym oryginalne rysunki i plansze komiksowe oraz gadżety i ciekawostki kolekcjonerskie.

Otwarcie wystawy "Na plasterki!!! - czyli Janusz Christa dla zaawansowanych".
Otwarcie wystawy „Na plasterki!!! – czyli Janusz Christa dla zaawansowanych”. [fot. Grodzisko Sopot]
Wystawa "Na plasterki!!! - czyli Janusz Christa dla zaawansowanych". Oprowadzanie kuratorskie.
Wystawa „Na plasterki!!! – czyli Janusz Christa dla zaawansowanych”. Oprowadzanie kuratorskie. [fot. Grodzisko Sopot]
Pogoda i frekwencja dopisały. Wszyscy bawili się świetnie podczas warsztatów komiksowych, turnieju łuczniczego o garniec Lubawy oraz konkursu wiedzy o Kajku i Kokoszu. Impreza na stałe zagościła w kalendarzu sopockiej placówki. Zatem do zobaczenia za rok!

Warsztaty komiksowe.
Warsztaty komiksowe. [fot. archiwum Fundacji]
Turniej łuczniczy o garniec Lubawy.
Turniej łuczniczy o garniec Lubawy. [fot. Grodzisko Sopot]