Urodziny Janusza Christy w Sopocie. Nie mogło zabraknąć emocji i …zawodów łuczniczych:)

Pomysł Pauliny Christy (wnuczki Janusza Christy), by zorganizować na Grodzisku urodziny dziadka okazał się strzałem w dziesiątkę! W imprezie uczestniczyło liczne grono gości, którzy świetnie się bawili :)

Plakat-urodziny

Paulina Christa i Wojtek Łowicki (promotor komiksu, współautor komiksowo-archeologicznej wystawy prezentowanej na Grodzisku) kapitalnie poprowadzili konkurs dla dzieci na temat Kajka i Kokosza, jak i bitwę komiksową. Nagrody wręczała osobiście Paulina. Bogdan Ruksztełło-Kowalewski z Pracowni Komiksowej i Fundacji „Kreska” poprowadził znakomite warsztaty z rysowania komiksu, które cieszyły się dużą popularnością nie tylko wśród dzieci.

Urodzinowe warsztaty komiksowe w Sopocie/ foto. mat. prasowe

Turniej łuczniczy o Garnek Lubawy po zaciętych zmaganiach wygrała Inga. Po emocjach łuczniczych w kosmos zabrali nas Kapral i Łamignat (pasjonaci twórczości J. Christy z bloga Na plasterki!!!), którzy udowadniali, że scenarzyści z Hollywoodu pełnymi garściami czerpią inspirację z komiksów sopockiego rysownika.

Urodzinowy konkurs i prowadząca Paulina Christa/ foto. mat. prasowe

Imprezę urodzinową kończyła Bitwa Komiksowa, w której, w atmosferze pełnej humoru, zmierzyło się wielu przeciwników.

RG

Fundacja Kreska logo kolor projekty1