Festiwal Komiksu i Zabawy „Kreska” – rysownicy i fani kultowych komiksów w Pruszczu Gdańskim

W dniach od 3 do 5 maja 2019 r. po raz pierwszy w Faktorii Handlowej w Pruszczu Gdańskim obędzie się Festiwal Komiksu i Zabawy „Kreska”. Na tym wyjątkowym wydarzeniu w północnej Polsce spotkają się uznani rysownicy, animatorzy filmowi, wydawcy, fani komiksów oraz odwiedzający Pomorze turyści. Będzie to, również wspaniała okazja do rodzinnego spędzenia czasu w majowy weekend dla mieszkańców Pruszcza Gdańskiego i woj. pomorskiego.

W ramach 4-dniowego Festiwalu odbędą się:

• Prelekcje i spotkania z rysownikami z Europy i Polski
  • Warsztaty komiksowe
  • Prezentacje Wydawców książek, komiksów i miejsce wymiany używanych książek

Atrakcje dla dzieci i rodziców:

• Zwiedzanie Faktorii
  • Pokazy  cosplay
  • Strefa gier planszowych
  • Malowanie buziek w Superbohaterów
  • Wata cukrowa
  • Foodtracki
  • Ognisko

Imprezą towarzyszącą Festiwalowi będzie „I Przegląd Seriali Animowanych” 2-3 maja w Kinie na Bursztynowym Szlaku (ul. Fryderyka Chopina 34 w Pruszczu Gdańskim). Codziennie od godz. 11:30 do 15:30 odbywać się będą pokazy seriali czołowych polskich producentów filmowych. Zobaczymy przygody Treflików, Żubra Pompika, Wikinga Tappi oraz Mami Fatale. Serdecznie zapraszamy na nie najmłodsze pociechy z rodzicami:)

Wkrótce opublikujemy szczegółowy program Festiwalu i rodzinnego festynu w Faktorii Handlowej w Pruszczu Gdańskim.